Risico Management

Onder risico management verstaan wij het zoveel mogelijk veiligstellen van uw bedrijfsprocessen. Bij de meeste bedrijven zijn de kosten van een werkonderbreking hoog om nog maar niet te spreken van de kosten van verloren data of verloren e-mail. eMolta dekt deze risico's zoveel mogelijk voor u af door te zorgen voor hoge systeem beheer beschikbaarheid en data veiligheid.

Data Veiligheid

Uw data veiligheid is misschien wel een van de belangrijkste aspecten van een IT Infrastructuur. Het verlies van data kan veel tijd kosten in verband met het weer genereren van informatie die u al had of kan in ergere gevallen lijden tot het verlies van klantgegevens, potentiŽle klantgegevens of andere data die niet meer terug te halen is. Het is belangrijk dat een kopie van uw belangrijke data buiten de normale IT systemen bewaard wordt.

eMolta maakt gebruik van een geautomatiseerd back-up systeem. Dit systeem transporteert kritische data wekelijks naar een backup server die op een veilige locatie staat. Voordelen zijn dat de backup geheel automatisch verloopt en dat zelfs bij algeheel verlies van IT systemen door calamiteit, uw backup-data veilig is en makkelijk terug te halen.

IT Beschikbaarheid

De beschikbaarheid (of: "up-time") van de IT Infrastructuur is belangrijk voor uw bedrijfsprocessen. De meeste bedrijven zijn afhankelijk van hun IT Infrastructuur en een gedwongen werkonderbreking is duur.

eMolta heeft systeem administrators, die op elk moment gedurende de (werk) dag beschikbaar zijn om problemen op te lossen. Dit geldt ook voor vakantie periodes.

Soms zijn er om technische redenen systeem onderbrekingen nodig. Als er IT veranderingen gemaakt moeten worden waar bijvoorbeeld een server moet herstarten vanwege een software upgrade doen we dit meestal, in overleg met u, 's avonds of tijdens een weekend. Dit om de beschikbaarheid van uw IT te maximaliseren.